Dakisolatie voor een energiezuinige woning

De zolder is vaak een extra slaapkamer, een hobby- of opslagruimte voor uw dierbare herinneringen. Een onvoldoende geïsoleerde zolder is koud en vochtig. Bovendien gaat er veel warmte verloren door een slecht geïsoleerd dak. Dat is zonde! Met de juiste dakisolatie bespaart u al snel ruim vijfhonderd euro per jaar. Omdat u minder gas gebruikt, vermindert de uitstoot van broeikaseffecten. Een verbetering van de isolatie is daardoor goed voor uw portemonnee en beter voor het klimaat.

Dakisolatie

Voordelen van dakisolatie

De juiste dakisolatie levert u veel voordelen op, zoals:

Minder warmteverlies

Minder vochtproblemen in huis

Minder tocht

Minder CO2-uitstoot: dit is beter voor het klimaat

Lagere energiekosten: bespaar vijfhonderd euro per jaar

Vraagt u zich af wat dakisolatie u kost en vooral hoe snel u er aan verdient?

Neem dan even één minuut de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!

Dakisolatie voor een schuin dak

Er zijn drie manieren om een schuin dak te isoleren:

  • Isolatie aan de buitenzijde
  • Isolatie aan de binnenzijde van het dak
  • Isolatie van de zoldervloer

Dakisolatie is het meest effectief aan de buitenkant. Dit komt omdat het perfect zal aansluiten, waardoor er geen gaten of kieren komen. Het is verstandig om hiervoor een expert in te huren die de klus voor u zal klaren. U kunt ook overwegen om het dak te isoleren op het moment dat u toch al een renovatie heeft gepland. Dan kunt u kosten besparen door dit tegelijkertijd te laten doen.

Dakisolatie aan de binnenzijde kunt u eventueel zelf doen. Hiervoor zijn doe-het-zelfsystemen te koop, waarmee u het zelf aan kunt passen. Begin met het plaatsen van vochtregulerende klimaatfolie als dit er nog niet is. Let er goed op of er al folie of dakleer ligt. Deze beschermen de daken tegen vocht en lekkage. Als dit er al op ligt, vraag dan de expert bij u in de buurt. Zo voorkomt u beschadiging of kans op dakrot.

De laatste optie is de isolatie van de zoldervloer of het plafond van de verdieping eronder. Deze maatregel is niet zo effectief als het aanpassen van het dak zelf. Dit heeft alleen zin als u de zolder niet verwarmt.

Mogelijkheden voor een plat dak

De isolatie van een plat dak is moeilijker, omdat er een kans bestaat dat er vochtplekken of lekkage ontstaat. Het water kan minder goed weglopen, waardoor een kleine beschadiging grotere gevolgen heeft. Een vakman adviseert u om te kiezen voor dakisolatie aan de bovenzijde van het dak. Dit wordt afgewerkt met waterdicht materiaal. Als de dakbedekking in goede staat is, kan de expert hier ook waterdichte platen bovenop leggen. Er is kans dat dit wegwaait. Leg er daarom grind of andere verzwaring op zodat het goed blijft liggen.

Isoleer een plat dak nooit bij de balken aan de binnenzijde, omdat de kans op vocht en lekkage in de dakconstructie hierbij te groot is. Vraag ook de vakman bij u in de buurt voor de mogelijkheden voor uw dakisolatie.

Dakisolatie: kosten en baten

Als u de isolatie van het dak door een echte vakman laat doen, bent u verzekerd van een goede kwaliteit. Bovendien blijft uw dak goed beschermd tegen vocht en lekkage. De kosten voor de dakisolatie is ongeveer zestig euro per vierkante meter. Voor een eengezinswoning komt dit gemiddeld neer op 4000 euro. U bespaart hiermee gemiddeld ruim 650 euro per jaar. De dakisolatie is een investering voor 25 jaar. U heeft uw investering binnen 6,5 jaar terugverdiend. Bij een verwarmde zolder gaat dit nog sneller. Dat is prettig voor uw portemonnee en het milieu.

Offerte voor de professional bij u in de buurt

U wilt zeker zijn van een goed dak boven uw hoofd. Een vakman bij u in de buurt helpt u hierbij. Vraag vrijblijvend offertes aan voor vakmannen bij u in de buurt en kies degene die de beste prijs/kwaliteitsverhouding levert voor uw woning.