Energieprijs gaat omhoog – bespaar met isolatie!

Gas en stroom zijn de afgelopen jaren een stuk duurder geworden. In 2021 zal de gasprijs zelfs nog verder stijgen. Energieleveranciers hebben sinds 1 oktober daarom hun tarieven aangepast, waardoor nieuwe jaarcontracten gemiddeld vijfhonderd euro duurder zijn. Geen zin om te wachten tot de energieprijs weer gaat zakken? Bespaar dan op je energieverbruik met isolatie! Hieronder vind je vijf praktische tips.

  1. Isoleer je schuin dak

Zonder isolatie gaat er tot wel dertig procent van de warmte in huis verloren via het dak. Zonde, met die hoge energieprijs. Dakisolatie is daarom een goede eerste stap naar besparen op gas en energie. Heb jij een schuin dak? Dan plaats je vanaf de binnenkant glaswol, steenwol of PIR tegen het dakbeschot. 

  1. Plaats een voorzetwand

Heb jij muren in je huis die niet goed zijn geïsoleerd? Plaats er dan een voorzetwand voor. Een voorzetwand bestaat uit een rachelwerk van metalen profielen, opgevuld met isolatiemateriaal. Een slimme én eenvoudige manier om muren na te isoleren en zo op je energiekosten te besparen! 

  1. De kruipruimte isoleren

Heb jij een kruipruimte onder je woning? Kou en vocht trekken vanuit daar gemakkelijk jouw woning in, waardoor je de verwarming vaker aanzet. Niet goed voor je portemonnee, want de gasprijs ligt gigantisch hoog. Plaats daarom isolatiemateriaal tegen het plafond van de kruipruimte. Zo pak je ook direct je vloer mee! 

  1. Bodemisolatie

Is jouw kruipruimte haast niet te bereiken of te klein om in te werken? Strooi dan isolatieparels over de bodem uit. Een snelle manier om je kruipruimte te isoleren en zo op de kosten van energie en gas te besparen. 

  1. Verdiepingsvloer isoleren

Oudere huizen hebben vaak plafonds van houten balken, afgewerkt met gipsplaten. Als je die platen weghaalt, kun je heel gemakkelijk isolatiemateriaal tussen de houten balken klemmen. Kies bijvoorbeeld voor glaswol: goedkoop en gemakkelijk te verwerken!

Met bovenstaande tips kun je jouw energie- en gasverbruik per maand flink verminderen. Isolatie is een investering, maar die heb je met die hoge gasprijs en oplopende energietarieven in 2021 zo terugverdiend. Meer weten? Bekijk onze website www.jandeisolatieman.nl of neem contact op via info@jandeisolatieman.nl!