Hoe kun je je huis tijdens de feestdagen tegen inbraak beveiligen?

Velen van ons maken het veel te gemakkelijk voor een dief om ons huis binnen te komen. In de maand december, is het voor dieven erg gemakkelijk omdat de meesten van ons een grote verlichte kerstboom voor het raam hebben staan, waaronder alle dure cadeaus en cadeaubonnen te vinden zijn. Het kan voor een inbreker heel eenvoudig zijn om zijn eigen feestdagen geweldig te maken (door jouw cadeaus en waardevolle spullen te stelen) terwijl hij die van jou ellendig maakt.

Als een dief echt je huis wil binnendringen, moet je op zijn minst zijn werk moeilijk maken. De eenvoudigste manier om jouw huis tegen inbraak te beschermen, is door jouw entree mooi en verlicht te maken zodat het voor een inbreker een uitdaging is om ongezien jouw deur binnen te komen. Hoe langer een dief onder goede verlichting voor je huis staat en probeert in te breken, hoe groter de kans dat ze gepakt worden. En dat wil de inbreker niet.

Hier zijn enkele andere tips om jouw huis onaantrekkelijk voor een dief te maken:

  • Vergeet nooit om de deuren en de ramen goed af te sluiten.
  • Installeer bewegingssensoren rond je huis om die donkere gebieden te verlichten.
  • Laat nooit een sleutel achter op een voor de hand liggende plaats zoals onder de deurmat of in de plantenbak.
  • Al jouw buitendeuren moeten nachtschoot hebben.
  • Snoei de struiken en bomen rond de deuren en de ramen zodat inbrekers niet kunnen werken zonder angst om gezien te worden.
  • Vervang altijd je sloten wanneer je naar een nieuw huis of een appartement verhuist, want je weet nooit wie er allemaal een sleutel hebben om jouw huis binnen te komen.

Tijdens de feestdagen of vakantieperiodes dien je de volgende extra voorzorgsmaatregelen te nemen:

  • Laat geen waardevolle spullen of geschenken achter die door een raam te zien zijn – vooral niet als ze klein en draagbaar zijn.
  • Plaats de kerstboom niet voor een raam.

Het kost niet veel moeite om je huis tijdens de feestdagen tegen inbraak te beschermen, maar de gemoedsrust die je zult hebben, is de geld- en tijdinvestering die je doet zeker waard.

Als je je zorgen maakt dat je buitengesloten wordt, als je een sleutel niet meer buiten verstopt, overweeg dan om een klein metalen sleutelkluisje met een cijferslot of een pincode te kopen, dat je veilig ergens buiten, op een onopvallende plaats, kunt ophangen. Je kunt deze sleutelkluisjes dus stevig aan de muur verankeren. Bij aankoop is het wel verstandig om te controleren of het sleutelkluisje de juiste certificering heeft.

Neem contact op met een betrouwbare slotenmaker: Slotenmaker.mobi in Hilvarenbeek