Isolatiefolie duwt de warmte weer bij je naar binnen

Isolatiefolie werkt iets anders dan veel andere isolatiematerialen. Waar veel materialen een laag stilstaande lucht bewerkstelligen om zo te isoleren, is isolatiefolie meer een weerkaatser. Alle warmte die via muren en dak een uitweg zoekt, wordt gehinderd door dit folie. Die kaatst de warmte namelijk terug. De folie is dan ook gemaakt van warmtereflecterend materiaal.

isolatiemateriaal

Het goede van isolatiefolie

Puntsgewijs vallen de volgende voordelen op:

Het neemt weinig ruimte in

Jarenlange garantie

Het bespaart je energiekosten

Anti-allergeen

Vraagt u zich af wat isolatie u kost en vooral hoe snel u er aan verdient?

Neem dan even 1 minuten de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!

Fluitje van een cent voor de vakman

Isolatiefolie aanbrengen is snel gebeurd; mits een expert er mee aan de slag gaat. Zelf ermee klungelen is af te raden. Een vakkundig team zorgt er vlot voor dat muren en daken goed worden geïsoleerd met isolatiefolie. Experts hebben kennis van dingen die mis zouden kunnen gaan, bijvoorbeeld onvermoede condensvorming of luchtlekken. Door offertes aan te vragen zie je ook meteen dat de materiaalprijs van folie niet eens zoveel verschilt per aanbieder, maar de installatie van isolatiefolie uiteenlopende prijzen kan krijgen.

Isoleren werkt twee kanten op

Isolatiefolie heeft een uitmuntende isolatiewaarde en werkt zowel op koude dagen als op warme. Tijdens warme zomerdagen kaatst de folie de van buiten komende hitte terug. Zo blijft het in je bedrijf of woning aangenaam koel. En in de winter keert de folie jouw gestookte warmte zodat die vrijwel geen ontsnappingsmogelijkheden krijgt. En dat betekent dat de cv-ketel het rustiger aan kan doen.

Slanke den onder de isolatiematerialen

Isolatiefolie is de slanke den onder de isolatiematerialen. Met een taille die gemiddeld drie tot zes keer zo dun is als bijvoorbeeld glaswol. Je kunt dit folie dan ook toepassen waar weinig ruimte is, zoals in kruipruimtes of als je je plafonds wilt isoleren. Je versnijdt het gemakkelijk met een mesje en brengt het makkelijk aan op een lattenstelsel van richels. Bijvoorbeeld aan de binnenkant van je dak. Juist het dak is met 30 % warmteverlies je grootste verliespost.

Anti-allergeen

Met aluminium tape maak je de repen isolatiefolie luchtdicht. Het is een klusje dat je zelf dus kunt verrichten. Echter, als je gebruik maakt van een expert, gaat het veel sneller en weet je zeker dat de folie effectief is aangebracht. Isolatiefolie is anti-allergeen. Dat betekent dat je bij het verwerken geen huidirritatie krijgt, iets dat bij andere isolatiematerialen zoals glaswol wel snel gebeurt. Speciale kleding is dus ook niet nodig.

Isolatiefolie mag dan dun zijn, het isoleert alsnog bijzonder goed. Met een R-waarde van meer dan 5,50 m2K/W, presteert het – slechts 4 cm dik – net zo goed als een 22 cm dikke laag glaswol. De moeite waard dus om te kijken of je isolatiefolie een beetje geschikt kunt kopen en laten plaatsen. Vraag dan ook vrijblijvend offertes aan.