Isolatiemateriaal om er warm bij te gaan zitten
Isoleren van je huis of bedrijf is geen koud kunstje. Elke constructie vraagt om een eigen toepassing. Daarom is er een breed assortiment aan isolatiemateriaal te verkrijgen. De expert weet exact bij welk deel van je huis of kantoor een bepaald type isolatiemateriaal hoort. Zo’n specialist in jouw buurt heb je snel te pakken. Gewoon hier offertes aanvragen. Maar eerst een overzicht van de meest gangbare soorten.
Voordelen van isolatie
Door je woning te isoleren, geniet je direct van vele voordelen. Je kunt hierbij denken aan:
Vraagt u zich af wat isolatie u kost en vooral hoe snel u er aan verdient?
Neem dan even 1 minuten de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!
De kierenkiller
Pur is bekend van de schuimbus. Het is schuim van kunststof, namelijk polyurethaan. Zodra het schuim zijn verpakking verlaat, wordt het in enkele tellen hard. Ideaal om naden en kieren te dichten. Pur is vrij goedkoop (ongeveer 25 euro per m2) en een wondermiddel om tocht tegen te gaan. Als je meer wilt dichten dan een paar kieren, kun je dit isolatiemateriaal ook als platen kopen.
Brandveilige isolatie
Pir is de afkorting van een tongbreker: polyisocyanuraat. Het is een soort pur en als plaatwerk uitgevoerd. Platen die je gemakkelijk kunt laten snijden en zich vlot laten verwerken. Voordeel van het isolatiemateriaal pir in plaats van pur is de hogere brandveiligheid van pir. De isolerende waarde is heel hoog. Pir trekt geen vocht aan en kan dus perfect op plekken aangebracht waar vocht aanwezig is; zoals in spouwmuren of platte daken. Een milieunadeeltje is dat pir moeilijk te recyclen is. De m2-prijs schommelt rond de 12,50 euro.
Glaswol op de rol
Glaswol wordt nog vaak gekocht als deken van de rol. Het bestaat uit zand en opnieuw gebruikt glas. Het is favoriet omdat het niet veel weegt en ook weinig kost (denk aan 8 euro per m2). Brandwerendheid en geluidsisolatie zijn nog twee troeven bij glaswol. Alleen het aanbrengen van dit isolatiemateriaal is een vervelende klus want de losgesneden vezels veroorzaken snel huidirritatie. Een klusje voor de expert, dus.
Andere soorten isolatiemateriaal
Er zijn nog veel meer soorten isolatiemateriaal, zoals:
- schapenwol
- polyesterwol
- xps platen
- eps platen
- cellulose isolatie
- polyethyleen
Schapenwol is een natuurproduct en kun je benutten om holle ruimtes op te vullen. Polyesterwol is uitstekend isolatiemateriaal als je met renovaties of nieuwbouw aan de slag gaat, milieuvriendelijk en nergens giftig. Xps platen doen het goed als je kelders of gevels wilt isoleren. Eps platen hebben de bekende bijnaam piepschuim, zijn vederlicht en worden als isolatiemateriaal benut voor vloeren, daken en muren. Eps is er ook in korrelvorm (voor in spouwmuren). Cellulose is een isolatiemateriaal van papiervlokken en ziet er wattenachtig uit. Polyethyleen is de oplossing als ruimtes akoestisch geïsoleerd moeten worden; ook bekend van de ondervloeren onder laminaat.
Welk isolatiemateriaal het best kan worden gebruikt in jouw woning of bedrijf is een vraag die een expert in de buurt goed kan beantwoorden. Vraag daarom offertes aan en begin op gas en stroom te besparen met isolatiemateriaal.