Kruipruimte-isolatie gaat vochtproblemen tegen

Krijgt u altijd koude voeten van de vloer? Trekt het vocht soms in de muren en meubelen, of heeft u soms een muffe lucht in de woning? Dan is de kans groot dat er te veel vocht in de kruipruimte of kelder is. Dit komt bij een op de vijf woningen voor. Kruipruimte-isolatie en kelderisolatie gaan problemen met vocht en schimmel tegen. Zo krijgt u weer een droger en warmer huis!

isolatiemateriaal

Voordelen van isolatie

Door uw woning te isoleren, geniet u direct van vele voordelen. U kunt hierbij denken aan:

Een beter klimaat door minder uitstoot van broeikasgassen

Bespaar honderden euro’s op uw energierekening

Nooit meer koude voeten door langstrekkende tocht

Minder geluidsoverlast van buiten

Bespaar op de installatiekosten door subsidies zoals de BTW-aftrek

Vraagt u zich af wat isolatie u kost en vooral hoe snel u er aan verdient?

Neem dan even één minuut de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!

Voorkom vocht in de kruipruimte

Zonder kelderisolatie komt vocht in de kruipruimte regelmatig voor. Het water op de bodem warmt langzaam op door de ontsnapte warmte uit de woning, waardoor de waterdruppels opstijgen naar het hoogste punt. Daardoor ontstaat condensvorming tegen de onderkant van de vloer. Dit zorgt voor een koude vloer. Soms trekt het vocht verder op door de muren en meubels. Het vocht kan diverse schade veroorzaken, zoals:

  • Beschadiging van de houten of betonnen vloer
  • Een houten vloer kan bol staan door vocht
  • Er ontstaat een muffe lucht in de woning
  • Schimmel
  • Roest aan leidingen onder de grond
  • Een hoog vochtgehalte kan vervelend voelen voor mensen met astma en reuma

Kruipruimte-isolatie of kelderisolatie helpt om deze problemen tegen te gaan. Wij hebben een landelijk netwerk van experts die u hierbij helpen en adviseren.

Kruipruimte-isolatie

Een expert spreekt eerst met u om een inschatting te maken van uw situatie. De ingang van de kruipruimte vindt u meestal bij de voor- of achterdeur, bij de meterkast en soms via een kelderdeur. De ruimte moet minimaal 20 tot 30 cm hoog zijn om de kelderisolatie te gebruiken.

De meeste kruipruimtes zijn ongeveer 80 cm hoog. Het materiaal EPS wordt het meest gebruikt voor kruipruimte-isolatie. Dit komt vaak in de vorm van chips, parels, schelpen of matrassen. Een vakman blaast een laag van ongeveer 30 cm van deze lichte bolletjes schuim onder de vloer.

 

Via een cameraatje kan een vakman zien of het schuim zich gelijkmatig over de bodem is verspreid. Het materiaal ligt los op de grond. Als het grondwater hoger staat, beweegt dit vanzelf mee. De EPS zorgt ervoor dat de condens niet kan opstijgen naar de bovenkant van de kruipruimte. Door deze kelderisolatie blijft de condens nu in de schuimbollen hangen. Hierdoor blijft uw vloer droog en verminderen de vochtproblemen enorm.

Combineer kruipruimte-isolatie met vloerisolatie

Kruipruimte-isolatie en kelderisolatie zijn de oplossing voor vocht- en schimmelproblemen in de woning. Het zorgt ook voor een kleine energiebesparing op de stookkosten, omdat de vloer minder koud is. Ook is de lucht in de woning droger. Daardoor warmt dit sneller op. Wilt u nog meer energie besparen? Combineer dan de werkzaamheden voor de kruipruimte-isolatie met vloerisolatie. Daarbij wordt PUR-schuim of een ander materiaal tegen de onderkant van de vloer gespoten. Hierdoor wordt de vloer nog beter geïsoleerd en verbruikt u minder energie. Zo heeft u alle werkzaamheden onder de vloer in één keer klaar.

Gratis offertes

Ontvang gratis offertes voor kruipruimte-isolatie bij u in de buurt. Vergelijk de prijzen en de uitvoering van de opdracht met elkaar. Zo kiest u de beste vakman bij uw budget.