Voor isolatie in Waalwijk, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Vlijmen en Raamsdonksveer moet u bij Lintrad zijn!

Waalwijk

Isolatie laat u over aan Lintrad: bespaar flink!

De warmte verlaat uw woning via de daken, muren en vloer. Daardoor is de kans groot dat u onnodig veel energie gebruikt. Met de isolatie van uw huis bespaart u honderden euro’s per jaar op de energiekosten. Hier kunnen de bewoners van Schrevelstraat (5161 AC) uit Sprang-Capelle u meer over vertellen. Zij hebben al ervaring met de isolatie experts van Lintrad!

Iedere besparing op afzonderlijke isolatie op bijvoorbeeld dak- of vloerisolatie kunt u bij elkaar optellen. Daarnaast krijgt uw woning een zuiniger energielabel, zodat het bij verkoop meer waard is. De investeringen verdient u in een paar jaar terug. Onze experts uit de regio helpen u graag om veel kosten te besparen, net zoals ze bij Baardwijk RK Basisschool (Balade 7) in Waalwijk hebben gedaan.

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recente opdrachten

 

Waalwijk

Aan Besoyensestraat (5141 AE) werden onze isolatie experts opgeroepen voor het verhelpen van problemen met dakisolatie.

 

Sprang-Capelle

Bij sportclub SV Capelle is onlangs de kantine geïsoleerd. Zij kunnen komend jaar een veel lagere energierekening tegemoet zien!

 

Kaatsheuvel

Onze laatste klus in Kaatsheuvel was aan Van Heeswijkstraat 55 bij Rk Basissch de Vaert. Hier hebben we een aantal lokalen voorzien van muurisolatie.

 

Vlijmen

Bij Vlijmense Boys waren ze zat van hun isolatieloze kleedkamer, dus hebben we hier muur- en dakisolatie aangebracht.

 

Raamsdonksveer

In een woning aan Ambachtsherenlaan (4941 AR) wilden ze graag dak- en zolderisolatie. Dat hebben we geregeld en nu kunnen de bewoners genieten van een extra geïsoleerde kamer!

Isolatie van uw woning: de voordelen op een rij

Het isoleren van uw huis heeft veel voordelen voor het milieu, uw portemonnee en ook voor uw eigen comfort:

 • Stook minder en stoot minder broeikasgassen uit
 • Minder energieverbruik is beter voor het milieu
 • Geniet van warmere voeten door vloerisolatie
 • Geen tocht, dus minder koude rillingen
 • Het huis is warmer in de winter en koeler in de zomer
 • Bespaar direct op uw energierekening!

Er zijn verschillende mogelijkheden om een woning te isoleren, zoals dak- en zolderisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en kruipruimte- en kelderisolatie. Het is mogelijk om alles in één keer te verbeteren, of om het geleidelijk aan te pakken. Onze vakmannen adviseren u graag over de beste volgorde om dit aan te pakken.

Via Lintrad ontvangt u met één druk op de knop gratis offertes van isolatie experts uit Langstraat. Dit werkgebied omvat onder andere de plaatsen Waalwijk, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Vlijmen en Raamsdonksveer. Omhelst dit niet helemaal uw regio? Vraag sowieso een offerte aan en geef duidelijk uw postcode weer, wij zorgen dat u in contact komt met de isolatie experts in uw regio.

Vloerisolatie: direct meer comfort

Vergeleken met de isolatie van de andere ruimtes, duurt het langer om de investering in vloerisolatie terug te verdienen. Maar vloerisolatie geeft u direct meer comfort. Onze vakman kan in één dag uw vloer aan de onderkant isoleren. Dit gebeurt via de kruipruimte. Deze moet minstens vijftig centimeter hoog zijn om hier te kunnen werken. Heeft u een lagere kruipruimte? Vraag via het formulier op deze pagina om ander oplossingen. In de kruipruimte wordt PUR-schuim of een van de andere materialen aan de onderkant van de vloer bevestigd. Het resultaat voelt u meteen: u heeft warmere voeten en minder last van rillingen door de tocht. De verwarming slaat minder vaak aan.

Materialen voor isolatie

Het isolatiemateriaal is in de afgelopen jaren flink verbeterd. Er zijn daarom veel soorten op de markt. Let er daarom op dat het goedkoopste materiaal lang niet altijd de beste besparing oplevert. De isolatiewaarde wordt aangegeven met Rd en Rc. Het wettelijk minimum van isolatie is Rc 1,3. In veel woningen na 1983 is basisisolatie aangebracht met een waarde van Rc 2,5. U haalt echter het meeste rendement uit isolatie tussen 3,5 en 5 Rc. Vraag onze expert voor advies over de juiste materialen om alles uit uw woning te halen. Wij zijn actief bij u in de buurt, onder andere in Waalwijk, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Vlijmen en Raamsdonksveer.

isolatie

Informeer voor u begint

Voor verschillende isolatie klussen is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij uw gemeente. Soms zijn er ook lokale bepalingen waar u aan moet voldoen. Heeft u hier vragen over of wilt u subsidie aanvragen? Loop gerust eens binnen bij het desbetreffende gemeentehuis of kijk op de website.

Waalwijk
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Taxandriaweg 6 (Waalwijk)

Sprang-Capelle
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Taxandriaweg 6 (Waalwijk)

Kaatsheuvel
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Nieuwe Markt 5 (Kaatsheuvel)

Vlijmen
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Julianastraat 34 (Vlijmen)

Raamsdonksveer
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Vrijheidstraat 2 (Raamsdonksveer)

Overzicht van besparingen isolatie

Een oud en slecht geïsoleerd huis gebruikt soms wel 2200 m3 gas. Daarentegen gebruikt een goed geïsoleerde woning gemiddeld maar 700 m3 per jaar. Dat is een verschil van bijna duizend euro per jaar!

Onderstaand overzicht geeft aan hoeveel u gemiddeld kunt besparen per deel dat u isoleert. Dit gaat uit van een gemiddeld rijtjeshuis (ééngezinswoning) in Langstraat:

 • Dakisolatie en zolderisolatie: 650 euro per jaar Terugverdientijd circa 4 tot 6,5 jaar
 • Spouwmuurisolatie: 600 euro per jaar - terugverdientijd circa 3,5 jaar
 • Vloerisolatie: 210 euro per jaar - terugverdientijd circa 9 jaar

Bovenstaande gegevens kunnen variëren door twee veranderlijke onderdelen: de leeftijd van de woning en de hoeveelheid energie die u gebruikt. U haalt het meeste rendement uit woningen die voor 1976 zijn gebouwd. Nieuwbouwhuizen zijn al goed geïsoleerd. De hoeveelheid energie die u bespaart per deel van het huis dat u isoleert, hangt natuurlijk ook af van de energie dat u gebruikt. Als u overdag veel thuis bent en de verwarming aan heeft, bespaart u meer energie dan wanneer u veel weg bent. Daarnaast kunt u uw woning zelf controleren op gaten en kieren om nog meer energie te besparen. Wilt u de isolatie in etappes toevoegen? Neem dan contact op voor persoonlijk advies van een specialist bij u uit de buurt.

Onze isolatie experts waren onlangs bij Basisschool t Palet aan Jan Steenstraat 2a (Vlijmen), waar ze nieuwe spouwmuurisolatie hebben aangebracht.

Vochtproblemen? Kies voor kruipruimte-isolatie

Kruipruimte-isolatie en kelderisolatie zijn de oplossingen tegen vochtproblemen. In één op de vijf huizen staat een laagje water in de kruipruimte. De condens stijgt op en vormt vochtdruppels tegen de onderkant van de vloer. Dit zorgt voor problemen zoals:

 • Optrekkend vocht in muren en meubelen
 • Gezondheidsklachten voor astma- en reumapatiënten
 • Koude vloer
 • Muffe lucht in huis
 • Schimmel

De oplossing ligt in kruipruimte-isolatie of kelderisolatie. Onze vakman uit de regio blaast het isolatiemateriaal in de kruipruimte. De EPS heeft de vorm van chips, parels, matrassen of schelpen en is meestal wit van kleur. Het ligt los op de grond en dekt deze helemaal af. Dit zorgt ervoor dat de condens in het materiaal blijft. Zo stijgt het niet op naar de vloer, en houdt u een warmere woonkamer en een gezondere lucht.

Onze laatste kruipruimte-isolatie klus was aan Oudestraat 45 bij Openbare Basisschool Villa Vlinderhof in Sprang-Capelle. Geen koude vloer meer voor deze leerlingen.

paginamanager

Uw regiomanager in Waalwijk, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Vlijmen en Raamsdonksveer

Hallo, mijn naam is Tibbe Scheffers. Op 20 januari 1970 zag ik het levenslicht in Waalwijk, waar ik nog altijd met veel plezier woon. Hier is Yuri van Gelder ook geboren! In het weekend kunt u mij tegen het lijf lopen bij de Sint-Janskerk en op wedstrijddagen ben ik ook wel eens bij WSC Waalwijk om mijn vrienden aan te moedigen.

Als regiomanager van deze pagina ben ik continu bezig om de service in Langstraat te verbeteren en om bezoekers te adviseren. Naast de isolatie werkzaamheden in Waalwijk, coördineer ik ook alle Lintrad opdrachten in Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Vlijmen en Raamsdonksveer. U kunt me dus overal in de regio tegenkomen.

Onlangs heb ik nog een opdracht aan Pastoor van Akenstraat (5251 BD) in Vlijmen gecoördineerd. Dit project is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever afgerond. Net als de isolatie klus bij sportclub VV Desk Kaatsheuvel in Kaatsheuvel. Wilt u ook nieuwe isolatie of renoveren? Ik raad u aan om even contact op te nemen via het formulier op deze pagina.

Laat onze experts vakkundig uw isolatie klus uitvoeren. Dan hebt u zelf tijd om iets leuks te doen. Denk bijvoorbeeld eens aan het bezoeken van de Sint Nicolaaskerk, De Efteling, de Protestantse kerk of Korenmolen De Onvermoeide. Veel plezier!

Spouwmuurisolatie voor de oudere woning

Isolatie van de spouwmuur kan tot zeshonderd euro per jaar besparen. Het effect is het grootst op woningen die zijn gebouwd voor 1976. In die tijd was het ongebruikelijk om isolatie toe te voegen. Komt uw woning uit de jaren twintig of eerder? Let dan op of er een spouwmuur aanwezig is. Woningen die tussen 1976 en 1983 zijn gebouwd kunnen een dunne spouwmuurisolatie hebben, maar de isolatie van tegenwoordig is veel beter. Daardoor kunt u veel energie besparen op de isolatie. Tijdens de spouwmuurisolatie boort onze vakman gaten in de buitenmuur van de woning. Hier wordt het isolatiemateriaal naar binnen gespoten. Zo ontsnapt er minder warmte naar buiten en blijft het in de zomer aangenaam koel. Daardoor hoeft u minder te stoken. Dat ziet u direct op uw energierekening!

Dak- en zolderisolatie: forse energiebesparing

De isolatie aan de buitenkant van de woning is het meest effectief. Per jaar zijn de meeste kosten te besparen door een goede dakisolatie. Woningen verliezen de meeste warmte via het dak. Een schuin dak is het makkelijkst te isoleren. Een vakman kan dit doen vanaf de buitenzijde, isolatie onder de dakpannen of via zolderisolatie. De expert let er goed op dat het vocht van buitenaf goed kan drogen, zodat er geen dakrot kan ontstaan. Bij zolderisolatie aan de binnenkant wordt de zolderkamer mooi afgewerkt met platen. Handig voor een mooie hobbyruimte, slaapkamer of frisse opslagruimte. Dakisolatie bij een plat dak ligt ingewikkelder, omdat er meer water blijft liggen na een regenbui. Daarom is het nog belangrijker dat het dak waterdicht blijft. Als het dak van een goede kwaliteit is, kunnen er platen op het dak worden gelegd voor de isolatie. Ze worden verzwaard met grind, zodat ze niet wegwaait. Zo heeft onze vakman altijd een goede oplossing voor uw daken.

Specifieke werkgebied informatie van Waalwijk, Sprang-Capelle, Kaatsheuvel, Vlijmen en Raamsdonksveer.

Werkgebied

In de gehele regio Langstraat kunt u bij ons terecht voor grote en kleine isolatie klussen. U schakelt onze experts in uit onder andere de hier weergegeven gebieden en plaatsen.

Waalwijk

Gemeente: Waalwijk

Netnummergebied: 0416

Postcodegebied: 5140 - 5146

Sprang-Capelle

Gemeente: Waalwijk

Netnummergebied: 0416

Postcodegebied: 5160 - 5161

Kaatsheuvel

Gemeente: Loon op Zand

Netnummergebied: 0416

Postcodegebied: 5170 - 5172

Vlijmen

Gemeente: Heusden

Netnummergebied: 073

Postcodegebied: 5250 - 5252

Raamsdonksveer

Gemeente: Geertruidenberg

Netnummergebied: 0162

Postcodegebied: 4940 - 4942

Offertes van Lintrad experts uit uw regio

Uw besparing op de energierekening begint al bij het kiezen van de juiste vakman. Vraag meerdere offertes op en ontdek wie de beste vakman is voor uw woning. Nog een extra tip: vraag ook na of u gebruik kunt maken van de langlopende subsidieregeling voor de isolatie van de woning. Hierbij kunt u in veel gevallen gebruikmaken van een lager BTW-tarief op arbeidskosten. Hierdoor betaalt u geen 21, maar 6 procent. Dat loont!

Na het opvragen van een offerte, kwamen onze isolatie vakmannen al snel langs bij VV GoodLuck in Raamsdonksveer om hun isolatieproblemen op te lossen.