Spouwmuurisolatie: voor een warmere woning!

Spouwmuurisolatie zorgt voor een warmere woning. De spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur. Deze ruimte zorgt voor de isolatie en het voorkomt dat vocht van de buitenmuur doorslaat naar binnen. Hoe ouder het huis is, hoe meer winst u kunt halen uit de spouwmuurisolatie. Uw huis blijft aangenaam op temperatuur. Zo hoeft de verwarming minder hard te werken. U verdient de investering in minder dan vier jaar terug door lagere energiekosten. En u helpt ook nog eens mee aan een beter klimaat.

Spouwmuurisolatie

Voordelen van isolatie

Door uw woning te isoleren, geniet u direct van vele voordelen. U kunt hierbij denken aan:

Een beter klimaat door minder uitstoot van broeikasgassen

Bespaar honderden euro’s op uw energierekening

Nooit meer koude voeten door langstrekkende tocht

Minder geluidsoverlast van buiten

Bespaar op de installatiekosten door subsidies zoals de BTW-aftrek

Vraagt u zich af wat isolatie u kost en vooral hoe snel u er aan verdient?

Neem dan even één minuut de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!

Spouwmuurisolatie: alle voordelen op een rij

Het isoleren van de spouwmuur is een relatief kleine investering om uw huis beter te isoleren en meer energie te besparen. Dit zijn de grootste voordelen:

 • Gemiddelde besparing van bijna 600 euro per jaar
 • De woning blijft warm in de winter en koel in de zomer
 • Minder stookkosten omdat de verwarming minder vaak aan hoeft
 • Beter voor het milieu: u heeft minder CO2 uitstoot
 • Warmere voeten door minder tocht
 • Ook geluidsoverlast van buiten wordt minder
 • Uw huis wordt meer waard

Spouwmuurisolatie kan het best gedaan worden door een vakman. Zo weet u zeker dat de muren het huis blijven beschermen tegen vocht en tocht. Vraag vrijblijvend offertes op via onze website en vindt de vakman voor spouwmuurisolatie bij u in de buurt.

Bouwjaar en isolatie

Hoeveel baat heeft uw woning bij spouwmuurisolatie? Dat hangt af van het jaartal waarin het huis is gebouwd en welke renovatiewerkzaamheden er sindsdien zijn gedaan. De woningen zijn in te delen in vier categorieën:

 • Bouwjaar 1976 en ouder: bespaar veel op energie door de toevoeging van spouwmuurisolatie
 • Bouwjaar 1976-1982: verbeter de basisisolatie aanzienlijk
 • Bouwjaar 1983 en later: verbeter de isolatie als u gaat renoveren
 • Nieuwbouw: uw huis is standaard goed geïsoleerd

U behaalt de meeste energiewinst uit woningen die zijn gebouwd voor 1976. In die tijd was het niet gangbaar om isolatie toe te voegen. Daarom zal iedere verbetering u direct veel stookkosten besparen. Let er wel op dat uw huis een spouw heeft. Woningen die na 1920 zijn gebouwd hebben dit meestal wel, maar de kwaliteit ervan kan wisselen. Is uw huis gebouwd tussen 1976 en 1982? Dan is er basisisolatie aanwezig. De spouwmuren zijn gevuld, maar de kwaliteit ervan kan wisselen. U kunt de spouwmuurisolatie verbeteren door nieuwe materialen te gebruiken. Deze hebben een hogere isolatiewaarde dan de standaard van die tijd. Daarmee optimaliseert u de isolatie.

Woningen die zijn gebouwd vanaf 1983 hebben zijn redelijk goed geïsoleerd. Ook hierbij kunt u meer energiewinst halen door de isolatie te vervangen door nieuwe materialen. U kunt dit het beste laten doen als u een renovatie heeft gepland. Dan zijn de kosten relatief lager. Weet u niet zeker welke hoe uw woning nu geïsoleerd is? Neem dan contact op met de vorige bewoners, of maak een afspraak met een vakman bij u in de buurt voor een inspectie.

Inspectie van de expert bij u in de buurt

De spouwmuurisolatie gebeurt vanaf de buitenmuur. Daar worden gaten in geboord. Vanaf daar vult de vakman de spouwmuur met het isolatiemateriaal. Voor de expert bij u aan de slag gaat, zal hij kijken of uw spouwmuur en gevel geschikt zijn om hier (extra) isolatie in aan te brengen. Hij let dan op:

 • De aanwezigheid van (oude) isolatiematerialen aan de gevel en spouwmuur
 • Advies over spouwmuurinstallatie, buitengevelisolatie of een voorzetwand
 • Controle of de spouw schoon is, zonder metselresten van de bouw
 • Controle op de buitenmuur, zodat er geen regenwater in de spouw komt
 • Advies over de ventilatie van de kruipruimte

Zo weet u van te voren of uw woning geschikt is voor spouwmuurinstallatie.

Onze experts adviseren u bij spouwmuurisolatie

Onze experts geven u advies om uw woning het best te isoleren. Zij kijken naar de technische mogelijkheden en de kans voor u om te besparen. Vraag vrijblijvend offertes op en kies de vakman die bij u past. Met spouwmuurisolatie zit u er weer warm bij.