Subsidie voor isolatie

Dat waren nog eens tijden: 2007 tot 2011. Een landelijke subsidie voor isolatie was zeer interessant en veel mensen hebben flink kunnen profiteren van subsidie voor isolatie van hun woning of bedrijf. Was vroeger alles beter? In dit geval wel, maar toch ligt het landschap van de landelijke subsidie er niet helemaal braak bij. In andere woorden: er zijn nog steeds interessante manieren om het rijk mee te laten betalen aan je wensen omtrent isolatie! Vooral aanbieders van isolatieproducten en –diensten zijn natuurlijk én detail op de hoogte van dat almaar veranderende subsidielandschap. Laat hen je dan ook goed op weg helpen met ‘kortingen’ op isolatie.

isolatiemateriaal

Voordelen van isolatie

Door uw woning te isoleren, geniet u direct van vele voordelen. U kunt hierbij denken aan:

Een beter klimaat door minder uitstoot van broeikasgassen

Bespaar honderden euro’s op uw energierekening

Nooit meer koude voeten door langstrekkende tocht

Minder geluidsoverlast van buiten

Bespaar op de installatiekosten door subsidies zoals de BTW-aftrek

Vraagt u zich af wat isolatie u kost en vooral hoe snel u er aan verdient?

Neem dan even één minuut de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!

Landelijke subsidie

Hoe is de situatie in 2017? Nog steeds zijn er landelijk mogelijkheden om subsidie te vangen voor je wensen inzake isolatie:

  • SEEW: subsidie energiebesparing eigen woning
  • loonkosten die verlaagd worden van 21% naar 6% btw-tarief
  • ’groene’ lening met laag rentetarief

Sowieso veranderen de subsidies met de tijd. Dat is wellicht de belangrijkste reden om offertes aan te vragen bij aanbieders in isolatie. Zij weten wat er speelt op het moment dat jij wenst te isoleren en waar je geld terug kunt krijgen.

Het kan nu nog

Maak in elk geval als particulier zo snel mogelijk gebruik van de subsidie energiebesparing eigen woning. Daarmee kun je twintig procent van de kosten terugkrijgen. Je moet dan wel minimaal twee maatregelen nemen om de energieconsumptie van je woning terug te draaien. Bijvoorbeeld kiezen voor dakisolatie en tegelijk ook spouwmuurisolatie. Of isolatieglas aanbrengen en je gevels isoleren. Ook bijkomende zaken zoals bepaalde deuren en raamkozijnen met uitmuntende isolatie kunnen worden meegenomen in de subsidieaanvraag.

Perfectionisme in isolatie wordt extra beloond

Je wordt beloond als je extra je best doet om zo energiezuinig mogelijk te gaan isoleren. Je ontvangt dan in feite nog een bonus bovenop de subsidie. Dat bonusbedrag is in 2017 vastgesteld op 4000 euro. Je dient dan wel te voldoen aan echt hoge isolatiewaarden en andere, vrij strenge eisen. Maar aan de andere kant heb je in de jaren daarna dan, behalve die bonus, ook nog de verwachting dat je echt veel minder aan energiekosten kwijt bent.

Via het eLoket van het rijk (https://www.rvo.nl/digitaal-indienen) kun je digitaal aanvragen indienen voor subsidieregelingen, ook omtrent isolatie. Of vraag offertes op bij experts bij jou in de buurt en volg hun tips over aanvragen rond subsidie. Zulke aanvragen zijn gratis en geheel vrijblijvend, en ze kosten slechts een paar minuten van je tijd. Mis in elk geval de subsidies die er nu nog zijn niet!