Lintrad regelt alle soorten isolatie in Veendam, Hoogezand, Stadskanaal, Oude Pekela en Sappemeer

Veendam

Isolatie klussen laat u over aan Lintrad

De isolatie van uw huis is een slimme keuze. Hiermee helpt u mee aan een beter klimaat, u profiteert van lagere energiekosten en uw kamers zijn sneller op een aangename temperatuur. Meerdere inwoners van Veenkoloniën profiteren al van goede woning isolatie. Zo hebben onze isolatie specialisten laatst nog een klus geklaard aan Kerkstraat (9601 AA) in Hoogezand.  

Wilt u ook genieten van een comfortabel huis? Woont u in Veendam of Stadskanaal, kortom in ons werkgebied? En wilt u koelere zomers, meer warmte in de winter, aangename vloeren en minder tocht? Met goede isolatie kiest u niet alleen voor een energiezuinige woning, maar ook voor uw eigen comfort. Dat is dubbel genieten!

Contact

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Recente opdrachten

Veendam

De bewoners van Burgemeester de Hoopstraat (9641 AZ) hadden last van een tochtig huis. Onze experts hebben dit vlot verholpen met een eenvoudige isolatie renovatie klus.


Hoogezand

Sportclub VV Hoogezand wilde weten hoeveel het zou kosten om hun kantine te isoleren. Ze waren blij verrast met de offerte en hebben de klus meteen aan onze isolatie specialisten in Hoogezand uitbesteed.


Stadskanaal

Onze laatste klus was aan Maarsdreef 23 bij Ubbo Emmius. Hier hebben we advies gegeven over duurzame energie.


Oude Pekela

Bij VV Noordster waren ze zat van hun isolatieloze (koude) kleedkamer, dus hebben we hier muur- en dakisolatie aangebracht.


Sappemeer

Er waren problemen met de vloerisolatie in een woning aan Noorderstraat (9611 AC). We hebben er meteen een isolatie expert heen gestuurd om het op te lossen.

Voordelen van isolatie

Het isoleren van uw huis heeft veel voordelen. U kunt daarbij denken aan:

 • Warmere vloeren en minder verlies van warmte
 • Geen last van koude rillingen door tocht
 • Bespaar tot honderden euro’s per jaar op de energierekening
 • Help mee aan een beter klimaat
 • De woning wordt meer waard door een groener energielabel

De isolatie van uw woning vraag eenmalig een grotere investering van u, maar daar heeft u jaren plezier van. Iedere investering verdient zichzelf terug in lagere energiekosten. Hoe meer energie u gebruikt en overdag thuis bent, hoe meer geld u bespaart op de energierekening. Daarnaast is het huis meer waard door een groener energielabel. Maar bovenal geniet u zelf van het comfort omdat u de temperatuur in huis beter in de hand heeft.

Vraag daarom offertes op van vakmensen uit het werkgebied Veenkoloniën. Zo kunt u het beste prijs en kwaliteit met elkaar vergelijken.

Vloerisolatie: een warm cadeau voor uzelf

Vloerisolatie zorgt direct voor meer comfort. Dit houdt de koude lucht uit de kelder of kruipruimte tegen. Ook zal het minder tochtig zijn in het huis. U merkt het gelijk: u heeft warmere voeten en krijgt minder snel last van koude rillingen. De vloerisolatie wordt door onze vakman aangebracht via de kruipruimte. Aan de onderzijde van de vloer wordt PUR-schuim of een ander isolatiemateriaal aangebracht. Dit maakt kieren dicht en het houdt de kou tegen. Het is hierbij wel belangrijk dat uw kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman om te werken. U merkt in dit geval weinig van de werkzaamheden. Over het algemeen zijn onze specialisten binnen een dag klaar. Bij een te lage kruipruimte is het mogelijk om de vloer van bovenaf te isoleren. Bij een houten vloer worden de planken eruit gehaald en wordt een isolatielaag toegevoegd. Een betonnen vloer kan opengebroken worden, zodat het wordt vervangen door een betonnen systeemvloer. Houd er wel rekening mee dat de vloer hiermee iets wordt opgehoogd.

Onze laatste vloerisolatie klus was aan Aalbersestraat 2 bij obs De Tweemaster in Hoogezand. Leerlingen en leraren genieten nu direct van extra comfort!

Via Lintrad ontvangt u met één druk op de knop gratis offertes van isolatie experts uit Veenkoloniën. Dit werkgebied omvat onder andere de plaatsen Veendam, Hoogezand, Stadskanaal, Oude Pekela en Sappemeer. Omhelst dit niet helemaal uw regio? Vraag sowieso een offerte aan en geef duidelijk uw postcode weer, wij zorgen dat u in contact komt met de isolatie experts in uw regio.

Dakisolatie en zolderisolatie

De meeste warmte verlaat uw huis via het dak. Een eengezinswoning in een rijtje kan vijfhonderd euro per jaar besparen door goede dakisolatie. Als u de zolder ook verwarmd, loopt de besparing nog verder op. De investering in de installatie verdient u in minder dan vier jaar terug. U kunt de dakisolatie verbeteren door:

 • Isolatie aan de buitenzijde
 • Isolatie onder de dakpannen
 • Zolderisolatie
 • Isolatie van de zoldervloer: alleen zinvol bij een onverwarmde zolder

In de regel is de meest effectieve isolatie aan de buitenkant van de woning. Daar zit de meeste energiebesparing. De zolderisolatie aan de binnenzijde van de muur kunt u mooi afwerken met platen. Zo kunt u de zolder gebruiken als opslag voor mooie herinneringen, als hobbyruimte of als aangenaam geïsoleerde slaapkamer. Welk type dakisolatie het beste is voor uw woning, is afhankelijk van het type dak. Vraag onze vakman bij u uit de buurt voor de mogelijkheden. Daarvoor vult u het hiernaast weergegeven formulier in.

In een woonhuis aan Heusdenlaan (9501 AE) in Stadskanaal was nog geen zolderisolatie. Inmiddels heeft een Lintrad vakman dit vakkundig aangebracht. De bewoners zijn erg blij met hun nieuwe geïsoleerde zolderruimte.

Isolatie van dak tot kelder

Een woning verliest de meeste warmte via het dak, de muren en de vloer. Hoe ouder het huis is, hoe groter de kans dat isolatie onvoldoende aanwezig is. U haalt dan het meeste rendement uit de isolatiemaatregelen. Daarom is het goed om uw huis door te lopen op de aanwezigheid van isolatie. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Dakisolatie en zolderisolatie: belangrijk bij een verwarmde zolder
 • Spouwmuurisolatie: houdt tocht tegen en warmte binnen
 • Vloerisolatie: nooit meer koude voeten!
 • Kruipruimte-isolatie: ideaal tegen optrekkend vocht

Probeer van te voren te bepalen welke isolatie er al aanwezig is. Bij huizen die gebouwd zijn voor 1976 is de isolatie het minst aanwezig. Woningen met het bouwjaar 1976 - 1982 hebben vaak al spouwmuurinstallatie en vijf centimeter dakisolatie. Hierbij is het zinvol om vloerisolatie voorrang te geven.

Tijdens een renovatie kunt u de oude materialen vervangen door nieuwe isolatiematerialen. Deze zijn verder ontwikkeld, waardoor het eenvoudig is om meer op de energiekosten te besparen. Woningen die zijn gebouwd na 1983 hebben een goede basisisolatie. Hierbij kunt u overwegen om de materialen te vervangen voor een hogere kwaliteit tijdens een verbouwing of renovatie. Nieuwbouwwoningen zijn al gebouwd volgens de nieuwste energiezuinige eisen. Komt u er zelf niet uit? Onze experts uit de regio weten alles van isolatie en kunnen u hierbij adviseren. Heeft u hulp nodig in Veendam, Hoogezand, Stadskanaal, Oude Pekela of Sappemeer? Vul dan even het formulier hiernaast in.

Onze klussers waren laatst bij OBS 't Heidemeer aan Arie Bosscherstraat 32 (Sappemeer). Daar hebben ze nieuwe dakisolatie geplaatst. De school zegt het nu al te merken aan de energierekening!

isolatie

Informeer voor u begint

Voor verschillende isolatie klussen is het mogelijk om subsidie aan te vragen bij uw gemeente. Soms zijn er ook lokale bepalingen waar u aan moet voldoen. Heeft u hier vragen over of wilt u subsidie aanvragen? Loop gerust eens binnen bij het desbetreffende gemeentehuis of kijk op de website.

Veendam
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Raadhuisplein 5 (Kampen)

Hoogezand
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Gorecht-Oost 157 (Hoogezand)

Stadskanaal
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Raadhuisplein 1 (Stadskanaal)

Oude Pekela
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Raadhuislaan 8 (Oude Pekela)

Sappemeer
Website gemeente
Gemeentehuis adres: Gorecht-Oost 157 (Hoogezand)

Spouwmuurisolatie voor een warme woning

Ook in uw regio (onder andere Veendam, Hoogezand, Stadskanaal, Oude Pekela en Sappemeer) zijn er nog veel mogelijkheden voor spouwmuurisolatie. Bij deze vorm van isolatie wordt isolatiemateriaal van buitenaf in de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur gespoten. Spouwmuurisolatie is het effectiefst voor woningen die voor 1976 zijn gebouwd. In die periode is de spouwmuur meestal niet voorzien van isolatiemateriaal. Woningen die vanaf 1976 zijn gebouwd, zijn voorzien van standaard isolatie. Dit kunt u verbeteren tijdens een renovatie. Spouwmuurisolatie heeft diverse voordelen:

 • Bespaar gemiddeld 600 euro per jaar op uw energierekening
 • Minder tocht
 • Houdt in de winter de warmte binnen en zorgt in de zomer voor een koeler huis
 • Vermindert geluidsoverlast van buiten

Een vakman uit de regio maakt met u een afspraak voor een uitgebreide inspectie, om te controleren of uw spouwmuur geschikt is voor isolatie.

Laatst is het gebouw van sportclub VV Veendam uit Veendam voorzien van spouwmuurisolatie. Er is nu minder sprake van tocht en geluidsoverlast.

Kruipruimte-isolatie tegen waterkou

Heeft u last van optrekkend vocht in de woning? In twintig procent van de woningen bij u in de regio staat er een laagje water in de kruipruimte of kelder. Dit zorgt voor schimmelvorming, een koude vloer en soms ook vocht dat in de muren of zelfs de meubels trekt. Dit is te voorkomen door kruipruimte-isolatie.

De meest voorkomende vorm van kelderisolatie is EPS. Voor kruipruimtes heeft dit meestal de vorm van chips, parels, matrassen of schelpen. Een Lintrad vakman blaast het materiaal in de kruipruimte van het huis. De EPS ligt los op de vloer en kan meebewegen als het water in de kruipruimte stijgt. Door de beschermende laag blijft de condens hangen in de chips, parels of schelpen. Hierdoor blijft de vloer vochtvrij. Kelderisolatie is ook te combineren met vloerisolatie voor maximaal comfort.

De kelder van Winkler Prins aan J.G. Pinkstraat 26 in Veendam is door ons voorzien van isolatie. Nu staan alle opgeslagen spullen sowieso veilig en droog!

paginamanager

Uw regiomanager in Veendam, Hoogezand, Stadskanaal, Oude Pekela en Sappemeer

Hallo, mijn naam is Gert Blom. Op 14 februari 1979 zag ik het levenslicht in Veendam, waar ik nog altijd met veel plezier woon. Hier is Renate Groenewold ook geboren! In het weekend kunt u mij tegen het lijf lopen bij het Veenkoloniaal Museum en op wedstrijddagen ben ik ook wel eens bij VV Veendam om mijn vrienden aan te moedigen.

Als regiomanager van deze pagina ben ik continu bezig om de service in Veenkoloniën te verbeteren en om bezoekers te adviseren. Naast de isolatie werkzaamheden in Veendam, coördineer ik ook alle Lintrad opdrachten in Hoogezand, Stadskanaal, Oude Pekela en Sappemeer. U kunt me dus overal in de regio tegenkomen.

Onlangs heb ik nog een opdracht aan Burgemeester Snaterlaan (9665 HK) in Oude Pekela gecoördineerd. Dit project is naar volle tevredenheid van de opdrachtgever afgerond. Net als de isolatie klus bij sportclub SC Stadskanaal in Stadskanaal. Wilt u ook nieuwe isolatie of renoveren? Ik raad u aan om even contact op te nemen via het formulier op deze pagina.

Laat onze experts vakkundig uw isolatie klus uitvoeren. Dan hebt u zelf tijd om iets leuks te doen. Denk bijvoorbeeld eens aan het bezoeken van de Damkerk, de watertoren van Stadskanaal, de Onrust of Koepelkerk. Veel plezier!

Specifieke werkgebied informatie van Veendam, Hoogezand, Stadskanaal, Oude Pekela en Sappemeer.

Werkgebied

In de gehele regio Veenkoloniën kunt u bij ons terecht voor grote en kleine isolatie klussen. U schakelt onze experts in uit onder andere de hier weergegeven gebieden en plaatsen.

Veendam

Gemeente: Veendam

Netnummergebied: 0598

Postcodegebied: 9640 - 9646

Hoogezand

Gemeente: Hoogezand-Sappemeer

Netnummergebied: 0598

Postcodegebied: 9600 - 9603

Stadskanaal

Gemeente: Stadskanaal

Netnummergebied: 0599

Postcodegebied: 9500 - 9503

Oude Pekela

Gemeente: Pekela

Netnummergebied: 0597

Postcodegebied: 9665

Sappemeer

Gemeente: Hoogezand-Sappemeer

Netnummergebied: 0598

Postcodegebied: 9610 - 9611

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd wat onze vakmannen uit Veenkoloniën voor uw woning kunnen betekenen? Net zoals ze voor Dollard College (H. Hindersstraat 5) in Oude Pekela de isolatie hebben aangepakt? Of de isolatieklus die Lintrad isolatie experts uit Sappemeer bij VV HSC hebben uitgevoerd? Vraag dan vrijblijvend offertes op. Wij hebben een landelijke dekking van isolatie specialisten. Zo kiest u de beste prijs-kwaliteitverhouding voor een vakman bij u uit de buurt, bijvoorbeeld uit de regio Veendam, Hoogezand, Stadskanaal, Oude Pekela of Sappemeer. Lintrad zorgt voor isolatie, zodat u nog meer kunt genieten van uw woning.