Vloerisolatie

Vloerisolatie vergroot direct het comfort in uw woning. De meeste kou trekt via de vloer in de woning. Met goede vloerisolatie blijft de kou buiten en houdt u de woning beter op temperatuur. Dat betekent dat u minder koude voeten heeft, minder last heeft van tocht en u bespaart direct op de energiekosten!

isolatiemateriaal

Voordelen van isolatie

Door uw woning te isoleren, geniet u direct van vele voordelen. U kunt hierbij denken aan:

Een beter klimaat door minder uitstoot van broeikasgassen

Bespaar honderden euro’s op uw energierekening

Nooit meer koude voeten door langstrekkende tocht

Minder geluidsoverlast van buiten

Bespaar op de installatiekosten door subsidies zoals de BTW-aftrek

Vraagt u zich af wat isolatie u kost en vooral hoe snel u er aan verdient?

Neem dan even één minuut de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!

Vloerisolatie: de voordelen

Via ons landelijk netwerk vindt u snel een vakman die uw vloerisolatie in orde maakt. Er is geen verbouwing van de woning nodig. De vakman heeft vaak maar één dag nodig om de isolatie in orde te maken. Vanaf dat moment geniet u van:

  • Warmere voeten, omdat de kou minder snel optrekt
  • Minder last van tocht
  • Minder vochtproblemen
  • Voordeel op uw energierekening door lagere stookkosten
  • Meeste energiebesparing voor woningen uit 1983 en eerder
  • Minder uitstoot van broeikasgassen, dus beter voor het milieu

Vraag meerdere offertes op via onze website. Zo kunt u de vakman en werkwijze kiezen die het beste bij u past.

Werkzaamheden bij vloerisolatie

De vakman brengt de vloerisolatie aan vanuit de kruipruimte van uw woning. Daardoor merkt u er bijna niets van. De kruipruimte moet minimaal 35 cm hoog zijn, zodat de vakman hier ruimte heeft om te werken. Veel experts werken met één type isolatie, zoals PUR-schuim. Dit wordt tegen de onderkant van de vloer gespoten. Er zijn ook andere materialen mogelijk voor vloerisolatie, zoals thermoskussens, EPS of schuim, glaswol, platen van kurk, steenwol, hout of vlas.

Vraag de vakman van te voren naar de isolatiewaarde van de materialen die worden aangebracht. Een isolatiewaarde tussen Rc 3,5 en Rc 5 levert de meeste energiebesparing op. Een Rc hoger dan 5 is ook mogelijk, maar dit is relatief duurder. Heeft u vloerverwarming? Kies dan voor een isolatiewaarde van Rc 5 of hoger, omdat u meer directe warmte verliest.De vakman zal ook controleren of er voldoende ventilatie overblijft in de kruipruimte. Dit is belangrijk, zodat er geen schadelijke gassen opbouwen in de kruipruimte. De expert controleert dit voor u en geeft u duidelijk advies.

Andere mogelijkheden voor vloerisolatie

Soms is het niet mogelijk om vloerisolatie aan te brengen vanuit de kruipruimte, bijvoorbeeld omdat de kruipruimte te laag is. U kunt dan kiezen voor isolatie aan de bovenzijde van de vloer, of bodemisolatie. De isolatie aan de bovenzijde van de vloer is ingrijpender in uw woning, omdat hiervoor de houten planken uit de vloer worden gehaald, of de betonvloer wordt verwijderd en vervangen door een betonnen systeemvloer. Ook kunt u kiezen voor bodemisolatie. Hierbij wordt de kruipruimte volgespoten met isolatiemateriaal. Dit helpt wel, maar het is minder effectief omdat er nog steeds gaten en kieren zijn waardoor kou en vocht door de vloer kunnen dringen. Weet u het niet zeker? Onze vakmensen adviseren u graag.

Vraag offertes op voor meer comfort in huis

Kies voor het milieu en vergroot uw eigen comfort in de woning. Bespaar gemiddeld 210 euro per jaar op energiekosten. U bespaart nog meer door de offertes van vakmannen bij u in de buurt met elkaar te vergelijken. Vraag daarom vrijblijvend offertes aan en kies de expert bij wie u zich thuisvoelt.