Waar gebruik je compressors voor?

Als we het hebben over Kleinjan compressoren, gaat het dus over heel veel verschillende dingen! Compressoren kunnen in verschillende industrieën worden gebruikt, bijvoorbeeld om winkel- of instrumentenlucht te leveren; om luchtgereedschap, verfspuiten en straalapparatuur aan te drijven; faseverschuiving koelmiddelen voor airconditioning en koeling; om gas door pijpleidingen te stuwen; enzovoort. Zoals je dus ziet, echt heel erg veel. Er zijn ook heel veel verschillende compressoren, dus neem een kijkje over deze bepaalde compressor die veel meer gebruikt wordt dan je misschien in eerste instantie zou denken. 

Schroefcompressor

Wat is een schroefcompressor? Als het om moderne industriële machines gaat, is de schroefcompressor een van de meest gebruikte technologieën. Schroefcompressoren staan ​​bekend om hun betrouwbaarheid en veelzijdigheid en zijn het werkpaard achter veel industriële processen en toepassingen. Deze duurzame technologie is geschikt voor een reeks veeleisende industriële taken, zonder welke bedrijven over de hele wereld te maken zouden krijgen met operationele uitdagingen en efficiëntie problemen. Er zijn twee basisprincipes van compressie in luchtcompressoren. Een daarvan is het principe van positieve verplaatsing. Er zijn veel compressor types die deze methode gebruiken, waarbij schroefcompressoren het populairst zijn. Zij doen eigenlijk dus veel meer dan je misschien denkt!

Wat zijn de werkingsprincipes?

Zoals de naam al aangeeft, gebruiken roterende schroefcompressoren dus draaiende bewegingen om de lucht te comprimeren. Binnen de compressor bevindt zich een set mannelijke en vrouwelijke rotoren. Ze worden dus anders ontworpen, zodat er lucht tussen komt als ze tegelijk worden gedraaid. De mannelijke rotor heeft bolle stukken en de vrouwelijke rotor heeft concave holtes, dus op deze manier kunnen ze in elkaar grijpen zonder elkaar aan te raken om compressie te bereiken. Bovendien zal de mannelijke rotor iets minder stukken hebben dan de vrouwelijke, wat betekent dat hij sneller zal draaien, waardoor de vrouwelijke rotor effectief wordt aangedreven.

Wat zijn de voordelen van roterende schroefcompressoren?

Schroefcompressoren hebben veel te bieden. Ten eerste, continu bedrijf. Het is in staat tot continue luchtstroom en drukregeling, ze hoeven niet aan en uit te worden gezet. Ten tweede is het gemakkelijk te onderhouden, met zeer weinig bewegende en contracterende onderdelen, wordt slijtage geminimaliseerd. Het levert ook krachtige prestaties. Zij kunnen onder uitdagende omstandigheden werken omdat ze een hoog luchtdebiet hebben en kunnen presteren bij extreme temperaturen. En dat niet alleen, ze zijn ook nog eens energiezuinig! Deze duurzame machines hebben de tand des tijds doorstaan ​​en produceren minder warmte en besparen meer energie dan andere modellen. Ze maken ook nauwelijks geluid, wat ook een plus punt is.

Geschikt voor een groot aantal toepassingen en industrieën

Zoals kort vermeld, vertrouwen veel bedrijven op schroefcompressoren voor hun dagelijkse productiecapaciteit. Ze zijn zeer geschikt voor zware industriële operaties vanwege het ontbreken van een inschakelduur en hun robuuste ontwerp. Gangbare industrieën waar schroef luchtsystemen ondersteunen, zijn productiefactoren zoals de auto-industrie, brouwerijen, voedselverpakkingen, lucht- en ruimtevaart, bouw en meer. Ze zijn ideaal voor zowel kleine als grootschalige operaties, omdat ze een breed scala aan bedrijfsomstandigheden aankunnen, waardoor ze de perfecte keuze zijn voor veel professionals.