Zolderisolatie voor een energiezuinige en mooiere zolder

De meeste warmte verlaat de woning via het dak. Door goede isolatie kunt u de stookkosten met de helft verminderen. Daarnaast kunt u de zolderruimte omtoveren in een geschikte slaapkamer of een ruime hobbykamer. De zolderisolatie wordt daarbij mooi weggewerkt achter platen. De ruimte wordt iets koeler in de zomer en blijft langer warm in de winter. Zo levert de energiebesparing nog meer moois op.

isolatiemateriaal

Voordelen van isolatie

Door uw woning te isoleren, geniet u direct van vele voordelen. U kunt hierbij denken aan:

Een beter klimaat door minder uitstoot van broeikasgassen

Bespaar honderden euro’s op uw energierekening

Nooit meer koude voeten door langstrekkende tocht

Minder geluidsoverlast van buiten

Bespaar op de installatiekosten door subsidies zoals de BTW-aftrek

Vraagt u zich af wat isolatie u kost en vooral hoe snel u er aan verdient?

Neem dan even één minuut de tijd en vul het vrijblijvende offerteformulier in!

Zolderisolatie: kies een installateur

Als u kiest voor zolderisolatie, bespaart u energie. Daardoor stoot u minder CO2-stoffen uit en draagt u bij aan een beter milieu. Ook voelt u het voordeel direct in uw portemonnee: u kunt bijna de helft besparen op uw verwarmingskosten. Daardoor verdient u de investering snel terug. Onze installateurs helpen u graag met de aanpassingen voor uw zolder. Wij bieden:

  • Landelijk netwerk van experts
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding
  • Goede klantenservice
  • Meerdere offertes voor de beste vergelijking

Installatie van de zolderisolatie

De installateur kijkt eerst op welke manier uw dak geïsoleerd is en of hier damp werend materiaal op ligt. Dit bepaalt of de zolderisolatie een damp werende of dampdoorlatende klimaatfolie nodig heeft. Het dak hoeft maar aan één zijde damp werend te zijn. Als beide zijden isoleren, bestaat het risico dat er vocht tussen de twee lagen komt. Dit kan dan niet weg en zorgt voor dakrot. Dit maakt schuine daken veel geschikter voor zolderisolatie dan een plat dak. Nadat de vakman dit heeft gecontroleerd, kan de isolatie worden aangebracht.

De meest gebruikte manieren voor zolderisolatie zijn het toevoegen van kant-en-klare isolatieplaten of het plaatsen van materialen zoals glaswol. Dit zorgt voor een stevige laag dat de warmte binnen de woning houdt. Bekijk ook of er op andere plaatsen op zolder nog gaten of kieren zijn. Maak deze dicht, zodat er geen tocht of vocht op de geïsoleerde zolder komt. Zo blijft uw zolder aangenaam op temperatuur en bespaart u veel energiekosten. Het isolatiemateriaal wordt afgedekt door platen. Hierdoor ontstaat een mooi afgewerkte muur. Dit maakt uw zolder direct een mooier.

Verschil zolder- en dakisolatie

Naast zolderisolatie kunt u ook kiezen voor dakisolatie. Dakisolatie is nog effectiever dan zolderisolatie, omdat dit de kou en andere invloeden van het weer direct buiten de deur houdt. U kunt ook beide opties met elkaar combineren. Hoe ouder uw huis is, hoe meer kosten u hiermee bespaart. Daarnaast is het ook mogelijk om de zoldervloer te isoleren, of het plafond van de verdieping eronder. Dit is alleen zinvol als de zolder niet wordt verwarmd. Neem contact op met een vakman uit ons netwerk. Hij kan u adviseren over de beste keus voor uw woning.

Offertes zolderisolatie

U kiest voor zolderinstallatie voor een beter milieu en bespaart direct op de energiekosten. Bovendien maakt u de zolder aangenamer door een constantere temperatuur. Vraag offertes aan en vergelijk onze beste experts bij u in de buurt. Vraag ook of u gebruik kunt maken van een lager BTW-tarief op de arbeidskosten. Daar zijn diverse subsidies voor beschikbaar. Ook daar helpen onze experts u graag bij. Zo bent u nog voordeliger uit voor uw nieuwe zolderisolatie.